Achizitiile publice. Curtea de Justitie a Comunitatilor/Uniunii Europene. O radiografie sinoptica a intregii jurisprudente in domeniu; Dumitru-Daniel Serban (2022)

Va recomandam o noua carte sub semnatura lui Dumitru-Daniel Serban: Achizitiile publice. Curtea de Justitie a Comunitatilor/Uniunii Europene. O radiografie sinoptica a intregii jurisprudente in domeniu.

Lucrarea capitalizeaza – aplicand metoda rezumativ-referentiala consacrata a autorului – intregul palier jurisprudential al instantelor Curtii de Justitie a Comunitatilor/Uniunii Europene in materia achizitiilor publice. Sunt aduse in atentia cititorilor peste 350 de solutii ale autoritatii judiciare a Uniunii, selectate in functie de incarcatura de insemnatate, de reverberatie, din bazinul celor aproximativ 1.000 identificate in aceasta materie.

Hotararile si ordonantele rezumate beneficiaza de denumiri marginale, prin care autorul reuseste sa extraga esenta problematicilor dezbatute, facilitand astfel nu doar parcurgerea, indexarea si cercetarea cazuisticii, ci si intelegerea fundamentelor acesteia.

Dumitru-Daniel Serban este consilier de solutionare a contestatiilor in domeniul achizitiilor publice in cadrul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si a avut o contributie semnificativa la dezvoltarea sistemului achizitiilor publice din Romania. Astfel, dintre lucrarile sale de referinta in acest domeniu, amintim: Jurisprudenta comentata in materia achizitiilor publice (Vol. I-VI), Achizitii publice. Jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, Achizitii publice. Teoria si practica jurisdictiei administrative, Remedii si cai de atac in domeniul achizitiilor publice. Legea nr. 101/2016 – geneza, interpretare, limite, perspective, Achizitiile publice. Sinteza jurisprudentei Curtii Constitutionale si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Autor: Dumitru-Daniel Serban

comanda aici ]

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers