Remedii si cai de atac in domeniul achizitiilor publice. Legea nr. 101/2016 – geneza, interpretare, limite, perspective; Dumitru-Daniel Serban (2019)

Va recomandam o noua carte sub semnatura lui Dumitru-Daniel Serban: Remedii si cai de atac in domeniul achizitiilor publice. Legea nr. 101/2016 – geneza, interpretare, limite, perspective.

Lucrarea trateaza – intr-un efort de cercetare amplu si complex – latura contencioasa a achizitiilor publice, respectand structura constructiva a Legii nr. 101/2016, ale carei articole au fost actualizate, comentate si explicate punctual. Separat, s-a procedat la examinarea actului normativ din perspectiva necesitatii si a contextului adoptarii lui, la verificarea incadrarii in rigorile Constitutiei, la evidentierea si detalierea aspectelor de noutate, la expunerea constrangerilor care il afecteaza, precum si la conturarea directiilor de evolutie. Solutiile avansate se remarca a fi cu precadere aplicate – de natura a depasi dificultatile concrete generate de acele prevederi incomplete sau deficitar redactate si a sedimenta opiniile contradictorii – si incitante, veritabile puncte de reflectie pentru noi abordari doctrinare.

Dumitru-Daniel Serban este consilier de solutionare a contestatiilor in domeniul achizitiilor publice in cadrul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si a avut o contributie semnificativa la dezvoltarea sistemului achizitiilor publice din Romania. Astfel, dintre lucrarile sale de referinta in acest domeniu, amintim: Jurisprudenta comentata in materia achizitiilor publice (Vol. I-VI), Achizitii publice. Jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, Achizitii publice. Teoria si practica jurisdictiei administrative.

Autor: Dumitru-Daniel Serban

comanda aici ]

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers