Citatul saptamanii
Noua legislatie din domeniul achizitiilor publice revolutioneaza intregul sistem de achizitii publice. Gasiti aici textele integrale ale noilor acte normative, rezumate ale acestora si analize comprehensive.

Despre noi

print

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piata avocaturii din Bucuresti, care si-a castigat o reputatie deosebita in domeniul achizitiilor publice, experienta recunoscuta de altfel si pe plan international. Astfel, in perioada 2010 – 2012, casa de avocatura VASS Lawyers a castigat premiul „Firma de Avocatura a Anului in Achizitii Publice” acordat de Corporate Intl Magazine Global Award, ACQ Country Awards, precum si de AvocatNet. De asemenea, casa de avocatura este recomandata de ghidul celor mai buni avocati din lume – Global Law Experts – pentru domeniul Achizitii Publice in Romania.

Mai mult, in 2013, Legal 500, directorul juridic independent recunoscut la nivel international pentru clasamentele privind cele mai performante case de avocatura din lume, ne-a desemnat ca firma de top in domeniul achizitiilor publice si parteneriate public private din Romania, descrierea oferita de analistii Legal 500 reflectand feedback-ul pietei: „Boutique firm Vass Lawyers specialises in public procurement law, and has ‘profound theoretical and practical expertise’. The team advised a leading oil company on its tender for a €260m utilities services contract. It also handles procurement disputes. Managing partner Iulia Vass is an excellent and reliable lawyer”.

Avocatii nostri au consiliat o larga varietate de investitori privati si institutii publice, cu privire la toate aspectele implicate de derularea proiectelor de achizitii publice si parteneriate public-private. In ceea ce priveste autoritatile contractante, VASS Lawyers a acordat consultanta cu privire la pregatirea unor documentatii de atribuire complexe si derularea procedurilor de atribuire aferente, in timp ce operatorii economici au beneficiat de experienta dobandita in sectorul public pentru adaptarea ofertelor depuse la cerintele din documentatiile de atribuire. In plus, firma noastra a reprezentat cu succes clienti care au contestat diferite proceduri de achizitii publice in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) sau a instantelor judecatoresti competente.

De asemenea, echipa VASS Lawyers isi informeaza permanent clientii despre noutati legislative din domeniul achizitiilor publice si parteneriatelor public-private si ii asista prin consultanta de specialitate la nivel european, prin parteneriate cu firme straine din domeniu.

Moderatorii acestui blog sunt:

Expert achizitii publice Iulia Vass

Iulia Vass

Iulia este Managing Partner fondator al casei de avocatura VASS Lawyers, fiind recunoscuta ca unul dintre avocatii de top din Romania in domeniul achizitiilor publice si parteneriatelor public-private. Anterior infiintarii VASS Lawyers, Iulia a coordonat Departamentul de Achizitii Publice din cadrul unei prestigioase firme de avocatura din Bucuresti. Ea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si a urmat cursurile unui Masterat in Relatii Internationale – Analiza si Solutionarea Conflictelor, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.Iulia a coordonat cu succes proiecte complexe de achizitii publice si PPP in sectoarele utilitati, infrastructura, mass-media, constructii, IT sau mediu, asistand operatori economici si autoritati contractante in sinuosul proces de organizare si/sau participare la procedura de atribuire sau de infiintare de PPP-uri.De asemenea, Iulia are o experienta impresionanta in reprezentarea clientilor in fata CNSC si a instantelor competente in litigii avand ca obiect achizitii publice. In plus, ea este specializata in domeniul contractelor comerciale, unul dintre proiectele sale de referinta fiind achizitionarea in bloc a activelor fixe din patrimoniul unei companii romanesti in faliment, de catre cel mai mare producator de tevi si tuburi de otel din India (o tranzactie in valoare de 6.210.000 Euro).Nu in ultimul rand, Iulia a asistat companii nationale si multinationale din domeniile infrastructura, productie de otel inoxidabil sau tehnologie cu privire la aspecte diverse din domeniul relatiilor de munca.In ultimii cinci ani, Iulia a scris si vorbit pe larg despre achizitii publice si parteneriate public private, avand o activitate publicistica vasta si fiind totodata o prezenta constanta la conferintele din domeniu. Iulia este recomandata de Global Law Experts, ghidului celor mai buni avocati din lume, pentru domeniul Achizitii Publice in Romania. In plus, in 2013, Legal 500, directorul juridic independent recunoscut la nivel international pentru clasamentele privind cele mai performante case de avocatura din lume, a consemnat, din recomandarile primite de la clientii VASS Lawyers, faptul ca Iulia este “un avocat exceptional si de incredere”.
Specialist achizitii publice Bianca Bello

Bianca Bello

Bianca s-a alaturat echipei VASS Lawyers ca avocat senior, fiind anterior membra a Departamentului de Achizitii Publice din cadrul unei cunoscute firme de avocatura din Romania. Bianca este licentiata a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti si a Colegiului Juridic Franco-Roman de Studii Europene, Universitatea Paris I Pantheon Sorbonne. In anul 2008, Bianca a urmat cursurile unui Masterat in Dreptul Afacerilor in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.Bianca are o experienta semnificativa in domeniul concurentei si ajutoarelor de stat, unul dintre proiectele sale majore fiind implementarea de catre o ambasada din Romania a unui stat membru al SEE a proiectelor finantate printr-un program de cooperare, cu respectarea legislatiei europene in materia ajutoarelor de stat.De asemenea, Bianca a acordat consultanta unei importante companii nationale din domeniul serviciilor postale, pe parcursul unei investigatii declansate de Consiliul Concurentei.In plus, Bianca a fost implicata in proiecte complexe de achizitii publice, atat sub aspectul problematicii, cat si al valorii acestora. Ea a asistat autoritati contractante si operatori economici cu privire la organizarea si participarea la procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica si contestarea actelor emise de autoritatile contractante.Nu in ultimul rand, Bianca a acordat consultanta juridica in legatura cu redactarea, negocierea, incheierea si executarea de contracte comerciale si civile.Experienta profesionala a Biancai este completata de publicarea a numeroase articole de specialitate si de participarea la diverse conferinte nationale.