Ordinul ministrului finantelor publice si al presedintelui A.N.R.M.A.P. nr. 1517/2009

ORDIN nr. 1517 din 27 mai 2009 privind aprobarea Ghidului pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii in Romania

Forma sintetica la data 10-oct-2013. Acest act a fost creat utilizand tehnologia SintAct®-Acte Sintetice. SintAct® si tehnologia Acte Sintetice sunt marci inregistrate ale Wolters Kluwer.

In temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 5 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2005 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 111/2006, cu modificarile ulterioare,

ministrul finantelor publice si presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice emit urmatorul ordin:

Art. 1

Se aproba Ghidul pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii in Romania, denumit in continuare ghid si prevazut in anexa*) la prezentul ordin.

Art. 2

(1)Ghidul cuprinde informatii privind etapa de pregatire a proiectelor, procedurile de atribuire, precum si metodologii specifice relevante atat in etapa de pregatire, cat si in cea de atribuire a unui contract de concesiune de lucrari publice sau a unui contract de concesiune de servicii, astfel cum sunt acestea definite la art. 3 lit. g) si h) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2)Ghidul ofera informatii clare si complete despre cerintele legale care trebuie respectate in pregatirea si atribuirea contractelor de concesiune de lucrari publice sau servicii, precum si elemente si sugestii practice.

Art. 3

Ghidul este un instrument de lucru util atat autoritatilor contractante, cat si operatorilor economici, in procesul de pregatire si atribuire a contractelor de concesiune de lucrari publice si servicii in Romania.

Art. 4

– Anexa face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

-****-

Ministrul finantelor publice,

Gheorghe Pogea

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice,

Cristina Traila

________

*) – Anexa se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 512 bis, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, Bucuresti, sos. Panduri nr. 1, si este pusa la dispozitie gratuit de catre Ministerul Finantelor Publice, la sediul Unitatii Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat, bd. Mircea Voda nr. 44, intr. C, sectorul 3, Bucuresti, precum si pe site-ul institutiei www.mfinante.ro, sectiunea Parteneriat Public-Privat.(la data 07-aug-2009 Actul rectificat de Actul din Rectificare din 2009 )

Publicat in Monitorul Oficial cu numarul 512 din data de 27 iulie 2009
Forma sintetica la data 10-oct-2013. Acest act a fost creat utilizand tehnologia SintAct®-Acte Sintetice. SintAct® si tehnologia Acte Sintetice sunt marci inregistrate ale Wolters Kluwer.

 

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers