ANAP trece in subordinea Secretariatului General al Guvernului

In M.Of. nr. 898 din data de 6 noiembrie 2019 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2019 privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative (Ordonanta).

Ordonanta reglementeaza noi modificari in structura activitatii Guvernului si a ministerelor, cu impact si in ceea ce priveste organizarea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) si Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR).

AGENTIA NATIONALA PENTRU ACHIZITII PUBLICE TRECE IN SUBORDINEA SGG

Conform noii reglementari, ANAP trece in subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Anterior acestei modificari, ANAP functiona ca o institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

AUTORITATEA PENTRU DIGITALIZAREA ROMANIEI VA GESTIONA SEAP / SICAP

Totodata, AADR, care se afla in subordina Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si are rolul de a gestiona si opera SEAP/SICAP, se desfiinteaza. In cadrul aparatului de lucru al Guvernului se infiinteaza Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, structura cu personalitate juridica, in coordonarea prim-ministrului, prin preluarea activitatii in domeniul digital si a structurilor specializate in acest domeniu de la AADR. Conducatorul autoritatii nou-infiintate are calitatea de ordonator tertiar de credite.

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers