Numarul achizitiilor publice electronice se va dubla in 2010

Potrivit unui comunicat de presa publicat de Guvernul Romaniei la data de 3 martie 2010, Guvernul a decis dublarea gradului de utilizare a mijloacelor electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe de catre autoritatile contractante.

Prin hotararea de Guvern adoptata, procentul minim de realizare a achizitiilor publice prin mijloace electronice va creste de la 20% la 40% din valoarea totala a achizitiilor publice.

„Anul trecut, prin utilizarea SEAP au fost realizate economii de 1,1 miliarde euro. Estimam ca anul acesta se va dubla aceasta suma, deci o economie de 2,2 miliarde euro” a precizat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, la finalul sedintei de Guvern din data de 3 martie 2010.

Executivul a luat aceasta masura pentru cresterea gradului de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul achizitiilor publice, reducerea costurilor, imbunatatirea eficientei si cresterea semnificativa a transparentei in sectorul public.

Actul normativ mai prevede ca sumele incasate de operatorul Sistemului Electronic de Achizitii se constituie venit la bugetul de stat, si nu la bugetul operatorului SEAP. Este vorba despre tariful de participare la licitatia electronica, de tarifele de publicare a cataloagelor de produse, servicii sau lucrari, precum si de tarifele percepute pentru organizarea cursurilor de pregatire organizate de SEAP.Despre acelasi subiect, si in:

08 Martie, 2010, Juridice.ro
Achizitii publice prin mijloace electronice
citeste…

05 Martie, 2010, Guvernul Romaniei
Interventia purtatorului de Cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, in cadrul emisiunii „Actualitatea in dezbatere”, la Radio Romania Actualitati
citeste…

04 Martie, 2010, Ziare.com
Economii de 2,5 miliarde de euro la Guvern din contractele de achizitii publice
citeste…

04 Martie, 2010, Euroavocatura
Guvernul a decis sa dubleze numarul achizitiilor publice realizate prin mijloace electronice
citeste…

04 Martie, 2010, Ziarul Financiar
Ce economii face Guvernul obligand derularea a 40% din achizitiile publice prin sistemul e-licitatie
citeste…

04 Martie, 2010, Financiarul
Statul dubleaza la 40% plafonul achizitiilor publice prin e-licitatii.ro
citeste…

04 Martie, 2010, Curierul National
40% din achizitiile incheiate de institutiile publice trebuie sa fie electronice
citeste…

04 Martie, 2010, Ziarul Financiar
40% din achizitiile publice, desfasurate obligatoriu prin e-licitatie.ro
citeste…

04 Martie, 2010, Banii nostri.ro
Mijloacele electronice nu ne apara de corupti
citeste…

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers