Ordinul ministrului mediului si padurilor si al presedintelui A.N.R.M.A.P. nr. 3240/2012

ORDIN nr. 3240 din 14 august 2012 pentru completarea Ordinului ministrului mediului si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 2.266/335/2012 privind aprobarea modelelor de documentatii standardizate aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie de lucrari publice pentru proiectele de „proiectare si executie de statie de tratare a apei/statie de epurare de ape reziduale”, „executie de retele de canalizare si retele de alimentare cu apa”, „proiectare si executie de statie de sortare, compostare si tratare mecano-biologica a deseurilor”, „executie de depozit conform de deseuri”

Forma sintetica la data 30.05.2019.

Acest act a fost creat utilizand tehnologia SintAct®-Acte Sintetice. SintAct® si tehnologia Acte Sintetice sunt marci inregistrate ale Wolters Kluwer.

Avand in vedere prevederile:

– Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;

– Hotararii Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare,

luand in considerare:

– necesitatea evitarii intarzierilor in atribuirea contractelor de lucrari prin refacerea documentatiilor de atribuire finalizate la data aprobarii Ordinului ministrului mediului si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 2.266/335/2012 privind aprobarea modelelor de documentatii standardizate aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie de lucrari publice pentru proiectele de „proiectare si executie de statie de tratare a apei/statie de epurare de ape reziduale”, „executie de retele de canalizare si retele de alimentare cu apa”, „proiectare si executie de statie de sortare, compostare si tratare mecano-biologica a deseurilor”, „executie de depozit conform de deseuri”;

– prevenirea aparitiei unor costuri suplimentare pentru refacerea documentatiilor finalizate si aprobate de ordonatorii de credite la data aprobarii Ordinului ministrului mediului si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 2.266/335/2012,

in temeiul prevederilor:

– art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2005 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 111/2006, cu modificarile ulterioare;

– art. 16 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 544/2012 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Padurilor,

ministrul mediului si padurilor si presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice emit urmatorul ordin:

Art. I

Ordinul ministrului mediului si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 2.266/335/2012 privind aprobarea modelelor de documentatii standardizate aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie de lucrari publice pentru proiectele de „proiectare si executie de statie de tratare a apei/statie de epurare de ape reziduale”, „executie de retele de canalizare si retele de alimentare cu apa”, „proiectare si executie de statie de sortare, compostare si tratare mecano-biologica a deseurilor”, „executie de depozit conform de deseuri”, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 410 si 410 bis din 20 iunie 2012, se completeaza dupa cum urmeaza:

1.Dupa articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 21, cu urmatorul cuprins:

„Art. 21

Modelele prezentate ca documentatii standardizate pot fi utilizate si adaptate diverselor tipuri de lucrari, in functie de necesitatile autoritatilor contractate. Autoritatile contractante pot decide alegerea tipului de documentatie folosit: de tip executie, de tip proiectare si executie, dupa caz.”

Art. II

(1)Documentatiile de atribuire aferente proiectelor din domeniul infrastructurii de mediu prevazute in Ordinul ministrului mediului si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 2.266/335/2012 privind aprobarea modelelor de documentatii standardizate aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie de lucrari publice pentru proiectele de „proiectare si executie de statie de tratare a apei/statie de epurare de ape reziduale”, „executie de retele de canalizare si retele de alimentare cu apa”, „proiectare si executie de statie de sortare, compostare si tratare mecano-biologica a deseurilor”, „executie de depozit conform de deseuri”, in forma in care acestea sunt intocmite/contractate la data publicarii prezentului ordin, pot fi transmise sau retransmise in Sistemul electronic de achizitii publice S.E.A.P. pana la data de 31 august 2012, in vederea evaluarii de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

(2)Documentatiile de atribuire care fac obiectul alin. (1) si care nu respecta forma standard prevazuta in Ordinul ministrului mediului si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 2.266/335/2012 vor fi insotite de declaratia proiectantului si/sau de declaratia reprezentantului legal al autoritatii contractante privind respectarea cerintelor tehnice prevazute in documentatia standardizata pe tipuri de contract, respectiv ca includ toate informatiile la gradul de detaliere specificat prin aceste modele.

(3)Declaratia prevazuta la alin. (2) se va incarca in S.E.A.P. odata cu documentatia de atribuire si notele justificative prevazute de legislatia in domeniul achizitiilor publice.

Art. III

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

-****-

Ministrul mediului si padurilor,

Rovana Plumb

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice,

Lucian Dan Vladescu

Publicat in Monitorul Oficial cu numarul 610 din data de 24 august 2012
Forma sintetica la data 10-Oct-2013. Acest act a fost creat utilizand tehnologia SintAct®-Acte Sintetice. SintAct® si tehnologia Acte Sintetice sunt marci inregistrate ale Wolters Kluwer.

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers