Noi formulare standard pentru procesele-verbale de evaluare si raportul procedurii

In M.Of. nr. 885 din data de 22 octombrie 2018 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice nr. 1581/2018 privind aprobarea formularelor standard ale proceselor-verbale intermediare de evaluare aferente procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru de achizitie publica, a contractelor/acordurilor-cadru sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii (Ordinul).

Ordinul aproba urmatoarele formulare standard:

  • Procesul-verbal privind evaluarea garantiei de participare, a informatiilor din DUAE si a documentelor care il insotesc, precum si indeplinirea cerintelor de calificare (Anexa nr. 1 la Ordin);
  • Raportul intermediar al etapei privind selectia candidatilor (Anexa nr. 2 la Ordin);
  • Procesul-verbal privind evaluarea conformitatii propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini si, dupa caz, cu factorii de evaluare (Anexa nr. 3 la Ordin);
  • Procesul-verbal privind evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformitatii acestora cu propunerile tehnice (Anexa nr. 4 la Ordin);
  • Raportul procedurii (Anexa nr. 5 la Ordin).

La finalul fiecarei faze a procesului de evaluare, autoritatile/entitatile contractante completeaza formularul standard de proces-verbal corespunzator, respectiv raportul procedurii si introduc in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) rezultatul fazei de evaluare in cauza. In situatia in care procedura de atribuire in cauza este supusa procesului de control ex ante exercitat de Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), anterior introducerii rezultatului fazei de evaluare in cauza in SEAP, este necesara obtinerea avizului conform din partea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice.

Formularele standard aprobate prin Ordin se aplica doar pentru procedurile de atribuire a caror data-limita stabilita pentru depunerea ofertelor/candidaturilor este stabilita dupa data intrarii in vigoare a Ordinului (i.e. 22.10.2018).

Totodata, Ordinul prevede ca niciun formular utilizat de catre autoritatea/entitatea contractanta in derularea procedurilor de atribuire pana la data intrarii in vigoare a Ordinului nu se va adapta dupa formularele adoptate prin Ordin.

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers