Citatul saptamanii
Noua legislatie din domeniul achizitiilor publice revolutioneaza intregul sistem de achizitii publice. Gasiti aici textele integrale ale noilor acte normative, rezumate ale acestora si analize comprehensive.
‹ Inapoi
January 15 2015

Curtea Constitutionala admite exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor referitoare la garantia de buna conduita, introduse in O.U.G. nr. 34/2006 prin O.U.G. nr. 51/2014

print

Curtea Constitutionala a admis joi, 15.01.2014, exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 2712 alin. (1) si (2) din O.U.G. nr. 34/2006 referitoare la obligatia autoritatiii contractante de a retine garantia de buna conduita in cazul in care contestatia este respinsa de catre Consiliu/instanta de judecata sau in cazul in care contestatorul renunta la aceasta. Decizia Curtii Constitutionale este definitiva si obligatorie.

Dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale isi vor inceta efectele juridice in termen de 45 de zile de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, pe durata acestui termen prevederile antementionate fiind suspendate de drept.

Mai multe informatii cu privire la acest subiect sunt disponibile aici:

https://www.avocat-achizitii-publice.ro/2014/12/sesizarea-formulata-de-vass-lawyers-cu-privire-la-garantia-de-buna-conduita-connduce-la-actiuni-concrete-din-partea-comisiei-europene/

No comments. Write one ›

Scrie un comentariu