VASS Lawyers obtine pentru a doua oara anularea deciziei de excludere a Mochlos S.A. din cadrul unei proceduri de atribuire de peste 140 mil. RON

Casa de avocatura VASS Lawyers obtine un nou succes la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta a respins plangerea formulata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (C.N.A.D.N.R.) impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.) de anulare a deciziei de excludere a firmei grecesti Mochlos S.A. din cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica „Reabilitare DN56, Craiova-Calafat, km0+000-km 84+020, Contract 5R16, DN 56 Galicea Mare – Calafat, km 47+000 – km 84+020”.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti referitoare la aceasta procedura de achizitie publica, cu o valoare estimata de peste 140 milioane RON, este definitiva si irevocabila. S-a mentinut astfel decizia C.N.S.C. prin care s-a dispus anularea deciziei de atribuire a contractului de achizitii publice firmei Puentes Y Calzadas Infraestructuras SLU, precum si reevaluarea ofertelor.

De altfel, este pentru a doua oara cand C.N.A.D.N.R. incearca sa excluda firma Mochlos S.A. din aceasta procedura. Intr-o prima etapa, motivele invocate de autoritatea contractanta au vizat legalitatea scrisorii de garantie prezentate in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor din data de 1 iulie 2011. Ulterior admiterii contestatiei formulate impotriva acestei decizii, autoritatea contractanta a invocat neindeplinirea cerintelor din caietul de sarcini. Fata de evidenta netemeinicie si nelegalitate a repingerii ofertei Mochlos S.A., ambele motive au fost demontate de argumentele echipei de avocati VASS Lawyers.

Desi decizia C.N.S.C. din data de 30 septembrie 2011 a fost atacata ulterior de C.N.A.D.N.R., la data de 16 februarie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv si irevocabil plangerea acesteia. Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai mic, iar oferta financiara a Mochlos S.A. Grecia are, intr-adevar, pretul cel mai mic.

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers