A.N.R.M.A.P. pune la dispozitia opiniei publice statistica contestatiilor depuse la C.N.S.C.

Potrivit unui comunicat de presa publicat de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (A.N.R.M.A.P.) la data de 7 martie 2011, A.N.R.M.A.P. vine in completarea Raportului de Activitate al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si prezinta statistica contestatorilor si a autoritatilor contractante contestate in anul 2010.

Prin urmare, pe site-ul www.anrmap.ro, veti gasi situatia statistica a tuturor contestatiilor depuse de catre operatorii economici, solutia data contestatiei, precum si statistica autoritatilor contractante a caror proceduri de achizitie publica au fost contestate.

Din datele puse la dispozitie de C.N.S.C. a reiesit ca in anul 2010 la adresa a 2556 de autoritati contractante au fost depuse de catre 3424 de operatori economici un numar de 7867 de contestatii, in scadere fata de anul 2009, ca urmare a introducerii in OUG nr. 34/2006 a prevederilor privind retinerea unor sume din garantia de participare depusa de operatorul economic daca ii este respinsa contestatia.

Datele statistice demonstreaza ca din totalul de 7867 de contestatii depuse, un numar de 1582 au fost solutionate in favoarea contestatorului, un numar de 1156 au reprezentat renuntari ale operatorilor economici, 752 au fost admise in parte, in timp ce un numar de 4194 de contestatii au fost solutionate in favoarea autoritatii contractante.

Topul contestatorilor 2010 poate fi descarcat [ aici ]

Topul autoritatilor contractante 2010 este disponibil [ aici ]

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers