Manualul Operational pentru Atribuirea Contractelor de Achizitie Publica (2 volume) (2009)

Primul volum al Manualului este structurat pe 8 capitole si are 332 de pagini si isi propune sa prezinte o viziune practica asupra sistemului de achizitii publice. Manualul vizeaza principiile care guverneaza contractele de achizitie publica, prezentarea tipurilor de contracte, planificarea achizitiilor, modul prin care se asigura transparenta procedurilor, precum si modalitatile de atribuire a contractelor de achizitie publica. Manualul este rezultatul activitatii complexe de documentare, studiu si dezbatere a specialistilor A.N.R.M.A.P.. Experienta dobandita in cadrul institutiei prin initierea si elaborarea actelor normative in domeniu, precum si consilierea metodologica a autoritatilor contractante in procesul de atribuire a contractelor de achizitii publice, a stat la baza redactarii acestui manual. De real interes pentru jucatorii de pe piata achizitiilor publice este numarul important de tabele, scheme logice, reprezentari grafice, exemple concrete privind aplicarea sau interpretarea anumitor prevederi legale precum si de studii de caz. Acestea au ca rol principal facilitarea parcurgerii si intelegerii informatiilor prezentate in manualul operational.


Volumul II al Manualului operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica, ce are ca obiectiv general interpretarea de specialitate a legislatiei in domeniul achizitiilor publice, reprezinta o continuare a volumului editat anterior. A.N.R.M.A.P., institutie care reglementeaza si monitorizeaza la nivel central atribuirea contractelor de achizitie publica, creaza prin aparitia acestei lucrari, atat autoritatilor contractante cat si operatorilor economici, o imagine clara asupra implementarii textului legislativ in scopul evitarii practicilor defectuoase. Acest ultim volum ofera informatii de natura practica referitoare la intocmirea documentatiei de atribuire, regulile de participare, conceptul de candidatura/oferta, evaluarea ofertelor, atribuirea contractului, informatii referitoare la caile de atac in achizitii publice si, nu in ultimul rand, prezinta in rezumat cateva cazuri relevante solutionate de Curtea de Justitie a Comunitatii Europene. Lucrarea a preluat in cuprinsul sau esenta celor mai recente puncte de vedere emise de A.N.R.M.A.P., asupra situatiilor concrete ivite pe parcursul derularii procedurilor de atribuire de catre autoritatile contractante. Manualul contine un CD cu modele de formulare, inclusiv cu modele de contracte care acopera golul creat prin abrogarea Ordinului nr.155/2006 al Presedintelui ANRMAP si a Ordinului nr.915/465/415- 2008, pentru aprobarea conditiilor contractuale generale si speciale la incheierea contractelor de lucrari. Acestea pot fi utilizate si adaptate de catre autoritatile contractante, in functie de specificul si complexitatea contractelor de achizi?ie publica pe care intentioneaza sa le atribuie.

Publicata de Autoritatea pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, in 2009.
[ descarca formular de comanda ]

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers