Noi prevederi cu privire la autorizarea lucrarilor de constructii

Incepand cu data de 31 octombrie 2012, Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii va fi modificata odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice.

Astfel, art. 4 din Legea nr. 50/1991 se modifica in sensul ca autorizatiile de construire se emit de de primarul general al municipiului Bucuresti, cu avizul primarilor sectoarelor municipiului Bucuresti, pentru lucrari de modernizari, reabilitari, extinderi de retele edilitare municipale, de transport urban subteran sau de suprafata, de transport si de distributie, pentru: apa/canal, gaze, electrice, termoficare, precum si lucrari si/sau reabilitari pentru strazile care sunt in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

De asemenea, a fost introdus punctul (21) potrivit caruia, pentru lucrarile de instalare si dezvoltare a retelelor de comunicatii electronice, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va emite un aviz coordonator, in baza caruia presedintii consiliilor judetene implicate, respectiv primarul general al municipiului Bucuresti vor emite autorizatii de construire pentru toate lucrarile din aria lor de competenta. Autorizatiile de construire produc efecte de la data intrarii in vigoare a ultimei autorizatii emise in conditiile Legii.

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers