Achizitii publice. Jurisprudenta Curtii Europene de Justitie; Dumitru-Daniel Serban (2011)

Aceasta carte aduce in atentia cititorilor o sinteza a jurisprudentei Curtii Europene de Justitie in materia achizitiilor publice. Peste 100 de decizii sunt traduse si ordonate dupa articolele relevante din O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica.

De remarcat ca O.U.G. nr. 34/2006 este actul normativ care transpune in legislatia nationala directivele comunitare in materia achizitiilor publice, iar solutiile pronuntate de Curtea Europeana de Justitie sunt obligatorii nu numai pentru partile din cauzele respective, ci sunt obligatorii si pentru instantele si autoritatile din toate statele UE. De aceea, un ghid practic care ofera solutii pentru aplicarea legislatiei comunitare in cazuri concrete este deosebit de util pentru toti cei implicati in solutionarea litigiilor, tot mai numeroase si mai complexe, care apar cu ocazia atribuirii contractelor de achizitii publice.

Instantele nationale au obligatia sa interpreteze si sa aplice dispozitiile de drept intern in conformitate cu directivele, iar suprematia dreptului Uniunii implica obligatia autoritatilor administrative nationale de a aplica, din oficiu, normele acestuia, indiferent daca exista dispozitii nationale contrare.

Autor: Dumitru-Daniel Serban

comanda aici ]

Consultanță juridică în achiziții publice

Asistăm clienții în proiecte de achiziții publice, sectoriale, concesiuni și PPP, în toate etapele procedurii de atribuire și pe parcursul executării contractelor.

Vizitează site-ul Vass lawyers